Telescoop bewassing

Met telescoop bewassing kunnen veilig tot maar liefst 18 hoogte uw ramen, gevelbeplating of reclameborden reinigen. Er is met Telescoop bewassing geen hoogwerker nodig, waardoor de kosten vanzelfsprekend lager zijn! Lees verder

Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen wordt toegepast voor het reinigen van lamellen en luxaflex dit is handmatig te tijdrovend en daardoor duurder dan ultrasoon, terwijl met ultrasoon een veel betere resultaat bereikt wordt. Lees verder..

Adresgegevens

Heeren BV
Apkenstraat 49
1447 PN Purmerend


Telefoon 0299-648007
Fax        0299841667
Mobiel    06-53188802


e-mail: info@heerenbv.nl

Vlekken ABC

Advocaatvlek
Schraap het grootste gedeelte van de vlek weg. Bij dunne stoffen dept u de vlek met verdunde ammoniak. Bij wollen stoffen kunt u de vlek voorzichtig weggewassen met een badstoffen doekje met alcohol of wasbenzine.

Alcoholvlek
Was in een lauw zeepsopje waaraan enkele druppels ammoniak zijn toegevoegd. Daarna spoelt u de vlek in lauw water uit.

Asfaltvlek
Bedek deze vlek onder en boven met absorberend papier. Dan strijkt u met een warm strijkijzer over de vlek. Daarna verplaatst u de vlek naar een proper gedeelte van het papier. Deze bewerking herhaalt u tot de vlek letterlijk weggesmolten is. Een andere mogelijkheid is de vlek deppen met terpentijn, wasbenzine of spiritus en daarna wassen in een warm zeepsopje.

Balpenvlek
Deze vlek kunt u met spiritus of ammoniak deppen tot de meeste inkt weg is. Daarna wat u de vlek in een lauw zeepsopje.

Beitsvlek
Dep deze vlek met een linnen doekje gedrenkt in een mengsel van water met ammoniak of spiritus (50/50). Indien nodig kan de vlek nagebleekt worden met waterstofperoxyde of een oplossing van citroenzuurkristallen.

Biervlek
Op deze vlek legt u onmiddellijk na het morsen absorberend papier. Later kunt u de vlek gewoon wassen. Biervlekken op tapijt kunt u verwijderen door het tapijt te reinigen met een mengsel van azijn, water en een fijn wasmiddel. Verder mag er niet gewreven worden en laat u het tapijt drogen met een haardroger op halve kracht.

Bietensapvlek
Spoel een bietensapvlek uit met een lauw zeepsopje en dep vervolgens. Eventueel bleekt u de vlek met waterstofperoxyde en wast u de vlek opnieuw.

Bloedvlek
Er zijn drie mogelijkheden:
1) Direct met absorberend papier opnemen en vervolgens wassen in een lauw
zeepsopje.
2) De vlek in koud , heel zout water onderdompelen. Daarna gewoon wassen.
3) Los een aspirine op in een beetje water. De vlek daarin onderdompelen. Daarna
gewoon wassen.

Botervlek
Onder en boven de vlek legt u absorberend papier. Daarna strijkt u met een warm strijkijzer over de vlek. Dan verplaatst u de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaalt u die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.

Braakselvlek
Op kleding spoelt u onmiddellijk met koud water. Daarna laat u de vlek eerst een uurtje weken in proper water en dan wast u de vlek. Bij braakselvlekken op tapijten en gordijnen is white spirit uw wondermiddel !

Cementvlek
Het grootste gedeelte wegschrapen en vervolgens met een borstel uitborstelen. De rest met een in azijn gedrenkte handdoek behandelen.

Chocoladevlek
1) Wassen in warm zeepsopje. Hardnekkige vlekken behandelen met alcohol of tri.
2) Hard laten worden in de koelkast. Daarna de vlek zachtjes afkrabben met een doekje.

Coca-Colavlek
Wassen in een warm zeepsopje, indien nodig nabehandelen met citroenzuurkristallen.

Cremevlek
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.

Eivlek
Wassen in een lauw zeepsopje. Indien nodig, nabehandelen met alcohol of tri.

Ettervlek
Wassen in een lauw zeepsopje. Naspoelen met lauw water met een scheutje ammoniak.

Faecesvlek
Wassen in een lauw zeepsopje. Indien nodig, nabehandelen met water waarin een scheutje ammoniak en/of bleken met waterstofperoxyde 3 %.

Fruitvlek
Verwijder eerst het vruchtvlees. Vervolgens wassen met een lauw zeepsopje. Gebruik voor geverfde en tere stoffen alcohol. Vervolgens goed spoelen met zuiver water of gewoon wassen. Indien nodig nableken met waterstofperoxyde 3 % of citroenzuurkris- tallen.

Fruitsapvlek
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.

Grasvlek
Er zijn vier mogelijkheden:
1) Wassen met water waarin een flinke scheut ammoniak.
2) Deppen met alcohol.
3) Wassen met heet water waarin een scheut spiritus en een scheut ammoniak.
4) Nat maken en er suiker opdoen. Na een uur er de suiker afhalen en het
kledingstuk gewoon wassen.

Groentevlek
Dit soort vlekken wast u in een lauw zeepsopje. Hardnekkige vlekken deppen met alcohol of tri(chloorethyleen). Indien het nodig blijkt, kan het nagebleekt worden met waterstofperoxyde 3%.

IJscremevlek
Was in een heet zeepsopje en dep indien nodig met alcohol.

Inktvlek
Dep met melk. Soms is het noodzakelijk om de vlek te laten weken in melk. Een ander - maar oud - middeltje is de inktvlek met kookwater van witte bonen deppen. Ook mogelijk is de vlek met azijn deppen, maar let dan op voor verkleuren. Probeer het eerst op een onzichtbare plaats!

Stempelinkt
Het beste kunt u de vlek deppen met aceton of tri. Vervolgens de vlek uitspoelen met water waaraan een scheutje ammoniak is toegevoegd.

Kaarsvetvlek
Onder en boven de vlek legt u absorberend papier. Daarover gaat met een warm strijkijzer. Vervolgens verplaatst u de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaalt u die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is. Als het nodig blijkt, kunt u nabehandelen met alcohol, tri of spiritus.
Kaarsvetvlekken op tafellakens en tapijten verdwijnen wanneer u er keukenpapier op legt en daar vervolgens met een warm strijkijzer over gaat.
Op houten meubelen is kunt u zo'n vlek er gemakkelijk af krabben met een oude bankkaart. Dan dient u de vlek in te wrijven met white spirit.

Kauwgomvlek
Stop het beplakte kledingstuk enkele uren in de diepvries. Daarna kunt u de hard geworden kauwgom er gemakkelijk af schrapen. Indien nodig kunt u het nabehandelen met alcohol of tri.

Koffievlek
Was met een warm zeepsopje. Hardnekkige vlekken behandelt u met alcohol of met tri.

Likeurvlek
In lauw water en in ossengalzeep wassen. Of met alcohol deppen.

Lippenstiftvlek
Zo snel mogelijk inwrijven met een papje van aardappelmeel en white spirit. Vervolgens de vlek laten opdrogen alvorens het uit de borstelen.
Of u dept de vlek met alcohol of spiritus. Indien nodig kunt u het nabehandelen met citroenzuurkristallen.

Lijmvlek
Een houtlijmvlek wast u met een warm zeepsopje. Andere lijmvlekken kunt u deppen met aceton of met wasbenzine.

Make-upvlek
Dep met alcohol of met spiritus. Nabehandeling kan met citroenzuurkristallen.

Mascaravlek
Met een warm zeepsopje deppen.

Mayonaisevlek
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk dan met een warm strijkijzer over de vlek. Daarna verplaatst u de vlek naar een proper gedeelte van het papier en u herhaalt die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.

Mercurochroomvlek
Zo snel mogelijk in water spoelen. Vervolgens dept u de vlek met alcohol of met wasbenzine. Nabehandelen met waterstofperoxyde 3% of met citroenzuur- kristallen.

Moddervlek
Laat u drogen en vervolgens borstelt u hem weg en wast u in heet water.

Mosterdvlek
Wast u in een warm zeepsopje. Nabehandelen kan met waterstofperoxyde 3% of met citroenzuurkristallen.

Nagellakvlek
Dep met aceton. Nabehandelen met waterstofperoxyde 3%.

Olievlek
Onder en boven de vlek legt u absorberend papier. Daarna gaat u met een warm strijkijzer over de vlek. Dan verplaatst u de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaalt u die bewerking tot de vlek helemaal weg is.

Parfumvlek
Dep met alcohol.

Petroleumvlek
Onder en boven de vlek legt u absorberend papier. Dan strooit u aardappelmeel op de vlek en legt u daarbovenop nog absorberend papier. Dan strijkt u over de vlek met een warm strijkijzer. Daarna verplaatst u de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaalt u deze bewerking tot de vlek er niet meer is. Vervolgens borstelt u het kledingstuk uit en verlucht het.

Roetvlekken
Inwrijven met zaagsel. Vervolgens alles wegzuigen met de stofzuiger. Indien nodig, nabehandelen met alcohol of tri.

Schoensmeervlekken
Deppen met terpentijn of ether.

Slijmvlekken
Wassen in warm water en ossengalzeep.

Soepvlekken
Wassen in een warm zeepsopje.
Opgedroogde vlekken eerst uitborstelen.

Stopverfvlekken
Deppen met terpentijn of wasbenzine.

Suikervlekken
Wassen in een warm zeepsopje

Tandpastavlekken
Wassen in een warm zeepsopje.

Teervlekken
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.
De vlek deppen met terpentijn, wasbenzine of spiritus en daarna uitwassen in een warm zeepsopje geeft ook goede resultaten.

Theevlekken
Wassen in een warm zeepsopje met daarin het sap van een halve citroen.

Transpiratievlekken
Wassen in een warm zeepsopje met een scheutje ammoniak. Indien nodig naspoelen met water waarin een scheut azijn.

Urinevlekken
Wassen in een warm zeepsopje met een scheutje ammoniak. Indien nodig deppen met citroensap of azijn.

Vaselinevlekken
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.

Verfvlekken
Deppen met aceton, terpentijn of wasbenzine. Herhaalde bewerkingen zullen nodig zijn. We wensen U veel succes en vooral veel geduld. :-)

Vernisvlekken
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.
De vlek deppen met terpentijn, wasbenzine of spiritus en daarna uitwassen in een warm zeepsopje geeft ook goede resultaten.

Vetvlekken
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.

Viltstiftvlekken
Deppen met alcohol.

Vogelpoepvlekken
Deppen met azijn of citroensap. Daarna wassen in een lauw zeepsopje.

Wijnvlekken
De vlek met veel zout bestrooien en daarna in een warm zeepsopje wassen.
Hardnekkige vlekken laten weken in warme melk en daarna spoelen in warm water met een scheut azijn.

Yoghurtvlekken
Laten drogen. Vervolgens uitborstelen en wassen in een lauw zeepsopje. Indien nodig behandelen met wasbenzine.

Zalfvlekken
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.

Zonnebrandolievlekken
Leg onder en boven de vlek absorberend papier. Strijk met een warm strijkijzer over de vlek. Verplaats de vlek naar een proper gedeelte van het papier en herhaal die bewerking tot de vlek letterlijk weggesmolten is.

Zweetvlekken
Wassen in een warm zeepsopje met een scheutje ammoniak. Indien nodig naspoelen met water waarin een scheut azijn.